login  home

Medewerker werkzaam op dit gebied:

Mediation

Bij mediation lost u samen met de andere partij uw conflict op. Een onafhankelijke bemiddelaar, de mediator, begeleidt u hierbij. De mediator helpt u en de andere partij alle belangen en standpunten helder te krijgen. Hij zal zelf geen standpunt innemen, maar helpt u om samen tot een oplossing te komen. Mediation geeft de mogelijkheid om in plaats van procederen bij de rechter zelf een oplossing op maat te vinden. Deelname aan mediation is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Hoe eerder een mediation tot stand komt, hoe groter de kans dat de mediation succesvol kan worden afgerond. Waardevolle relaties worden behouden of verbeterd.

Wanneer is mediation een goede keuze?
In principe lenen alle grote en kleine(re) conflicten zich voor mediation, zoals arbeidsgeschillen, familiezaken, burenruzies, consumentenzaken en conflicten met de overheid. Ook maakt het niet uit wat voor partijen erbij betrokken zijn: particulieren, kleine en grote ondernemingen en organisaties, overheid, semi-overheid. Mediation biedt de meeste kans op een oplossing als u:

  • De oplossing in eigen hand wilt houden omdat u de relatie met de andere partij wilt behouden of goed wilt afsluiten.
  • Een maatwerkoplossing zoekt omdat de juridische beslissing niet alles kan oplossen.
  • Bereid bent om met de andere partij te overleggen en te onderhandelen.

U kunt ook voor mediation kiezen uit praktische overwegingen:

  • Bij mediation is het mogelijk conflicten waarvoor verschillende gerechtelijke procedures lopen, in één keer op te lossen.
  • Mediation kan goedkoper uitpakken dan een juridische procedure.Wanneer u meer informatie wenst over onze diensten, kunt u contact met ons opnemen. Telefoon: (050) 3603768. Wij helpen u graag verder.